Hozzávalók: (4 személyre): 1/2 kg fehér száraz bab, 10 dkg árpa, füstölt húsdarabok ízlés szerinti mennyiségben, 2 kisebb hagyma, 1 cikk fokhagyma, 2 babérlevél, 1 csésze paradicsomszósz, 1 csésze olívaolaj.
Elkészítése:
1. A babot jól átmossuk majd az árpával együtt egy éjszakára, beáztatjuk. Másnap lemossuk és beleöntjük egy jól záró fedeles, magas oldalú tepsibe.
2. A hagymából, olajból és füstölt húsból pörköltet készítünk. Hozzáöntjük a babhoz és az árpához.
3. Hozzáadjuk a két babérlevelet, cikk fokhagymát, paradicsomszószt majd felöntjük annyi vízzel, hogy 2 ujjnyira ellepje a babot. Lefedjük, és lassú tűzön megsütjük. Ha este betesszük 150 fokra, reggelre, készre van főve.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése