2011. máj. 8.

Garnélarákos lepényhal (glossés gemisztész me gáridesz)

Hozzávalók: 8 lepényhal (ha fagyasztott akkor előző este kitesszük egy tálba hogy kiolvadjanak), 200 gr kisebb, tisztított garnélarákocska (ha fagyasztott akkor előző este kitesszük egy tálba hogy kiolvadjanak), 1 citrom leve és fele héja reszelve (csak a sárga), csipet bors, édes paprika, kakukkfű, oregánó (szurokfű), kevés só, kevés fokhagymapor vagy egy cikk fokhagyma préselve, 2-3 kanál olívaolaj, olívazsír vagy egyéb zsiradék, 4 közepes hagyma apróra vágva, 2-3 kanál apróra vágott zöldpetrezselyem, 1 kocka csirkeleves (elhagyható), 1 pohárka fehérbor (nem recina), egy darabka margarin, 2 kanál reszelt sajt (Parmezán típusú).
Elkészítése:
1. A halakat megmossuk és betesszük egy edénybe egymás mellé. A citromlevet összekeverjük a reszelt citromhéjjal, beletesszük az ízesítőket: borsot, paprikát, kakukkfüvet, oregánót, fokhagymát, sót és ebben a páclében hagyjuk a halakat egy kis ideig.
2. Felhevítjük az olajat egy lábosban, beletesszük az apróra vágott hagymát, petrezselymet, csirke kockát, egy kis vizet és hagyjuk puhuljanak meg a hagymák. Hozzátesszük a rákocskákat és félrehúzzuk a tűzről.
3. Ebből a masszából teszünk minden lepényhal közepébe, felcsavarjuk őket és beletesszük egy tűzálló tálba. Lelocsoljuk borral, rádaraboljuk a margarint, megszórjuk sajttal és 220 fokra előmelegített sütőben kb. fél óráig, sütjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése