2010. febr. 6.

Fatörzs

Hozzávalók:
A tésztához: 10 tojás, 15 dkg kristálycukor, 7 dkg darált dió, 4 dkg liszt, 1 mokkáskanál sütőpor,
A krémhez: 6 tojás, 25 dkg cukor, 30 dkg vaj, 15 dkg étcsoki, 1 csomag vaníliás cukor, kakaópor,
Elkészítése: A tésztához a tojásokat kettéválasztom, a fehérjét cukorral kemény habbá felverem, majd belekeverem a sárgáját, utána apránként a dióval, sütőporral elkevert lisztet. Sütőpapírral bélelt tepsiben megsütöm. A tésztát még melegen feltekerem, és hagyom kihűlni. A krémhez az egész tojásokat összekeverem a cukorral, és nagyon lassú tűzön, állandóan kevergetve sűrűre főzöm. Amikor langyosra hűlt, belekeverem a margarint és a vaníliás cukrot. Mikor teljesen kihűlt, habosra keverem. A krém felével megtöltöm a tekercset. Több kisebb-nagyobb szeletet levágok belőle, és az oldalához illesztem. A maradék krémhez hozzákeverem a megolvasztott csokoládét, bekenem vele a tészta külsejét, és villával mintázom, mint a fakérget, majd megszórom kakaóporral.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése