2010. febr. 6.

Őszibarackos piskótaalagút



Hozzávalók: (8 szelethez): 1 kész piskótatekercs (400g), 250g sárga- vagy őszibaracklekvár, 16 szem cukrozott cseresznye,
A krémhez: 8 kisebb őszibarack, 2 evőkanál citromlé, 250g tehéntúró, 80g porcukor, 2 vaníliás cukor, 2 evőkanál rum, 3 lap zselatin, 2 dl tejszín.
Elkészítése: A piskótatekercset kihajtogatjuk, megkenjük a lekvárral, visszagöngyöljük, fóliába csomagolva 1 órát pihentetjük. Az őszibarackokat meghámozzuk, félbevágjuk, kimagozzuk, citromlével meglocsoljuk. A túrót áttörjük, hozzáadjuk a porcukrot, a vaníliás cukrot, a rumot, a használati utasítás szerint felolvasztott zselatint, és a kemény habbá vert tejszínt. Fóliával kibélelünk egy őzgerincformát, a piskótát 16 szeletre vágjuk, 3x4 szelettel kibéleljük az alját és az oldalfalakat. A krém felét a "piskótabélésbe" simítjuk, belenyomkodunk 8 fél barackot, rásimítjuk a maradék krémet, befedjük a félretett 4 piskótaszelettel, fóliával betakarjuk, és 3 órára, hidegre tesszük. Tálaláskor hosszúkás tálra borítjuk, lehántjuk róla a fóliát, fél őszibarackokkal és cseresznyeszemekkel díszítjük. Tejszínhabot kínálhatunk hozzá.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése