2010. febr. 6.

Sajtos fánk

Hozzávalók: 8 személyre: 2 1/2 dl tej, 1 mokkáskanál őrölt fehér bors /én ezt nem szoktam bele tenni /, 1 késhegynyi currypor, 1 mokkáskanál porcukor, 1 teáskanál só, 10 dkg margarin, 15 dkg finomliszt, 15 dkg reszelt sajt, 3 egész tojás, 1 púpozott teáskanál mustár.
Elkészítése: A tejet felforraljuk, majd beleszórjuk az őrölt fehér borsot, a curryport, a porcukrot és a sót, beletesszük a margarint is. Ha elolvadt a lángot mérsékeljük, és beleszórjuk a lisztet. Állandó keverés közben addig főzzük, amíg el nem válik az edény falától. A tűzről lehúzva tovább kevergetjük, hogy kissé kihűljön. Ezután beledolgozzuk a reszelt sajtot. Egyenként hozzáadjuk a tojásokat, és simára keverjük, majd a mustárt is hozzáadjuk. A masszát habzsákba töltjük és gyengén kivajazott sütőlemezre diónyi gömböket nyomunk, egymástól legalább másfél cm távolságra. Előmelegített forró sütőben sütjük. Sütés közben a sütőajtót kinyitni tilos! A fánkokat még melegen leszedjük a tepsiről.
Roséval a legjobb.
Elkészítési idő: 1 óra 30 perc
Adagonként 273 kcal-t, 10.6 g fehérjét, 17.8 g zsírt, 15.2 g szénhidrátot tartalmaz

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése