2010. febr. 27.

Genovai húsvéti pite

Hozzávalók: 300 g liszt, 0.5 dl olaj, só,
Kevés langyos víz hozzáadásával lágy, rugalmas tésztát gyúrunk, majd fél órát hűtőben pihentetjük.
Töltelék: 1 kg párolt spenót, 300 g túró (tehén), 100 g reszelt sajt, 10 tojás, 50 g vaj, hagyma, petrezselyem, só.
Elkészítése: A vaj felén megfonnyasztjuk a hagymát, arra jön az apróravágott spenót. 4-5 percig együtt födögéljenek, majd hagyjuk kihűlni őket. Hozzáadjuk a túrót, sajtot és 2 egész tojást. Kész a töltelék. A tésztát egy nagyobb s egy kisebb részre osztjuk. A nagyobbal kibélelünk egy kerek formát, amit előzőleg kivajaztunk. Erre jön a töltelék. A töltelék szélébe 8 mélyedést nyomkodjunk egy evőkanál hátával, s a mélyedésékbe üssük bele a 8 tojást. Erre hintsük az összevágott petrezselymet, s fedjük be a maradék tésztával. A tetejére ne felejtsétek rárakni egy kis tésztából készített levelet, fonatot, vagy ami eszetekbe jut. 180C-on (360F) 40-45 perc alatt kész van. Fontos: az alsó tésztával a forma szélet is ki kell bélelni. A tészta tetejét kenjétek meg tojássárgával.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése