2010. febr. 27.

Májas hústekercs zsályás töltelékkel

Hozzávalók: 60 dk marha comb, 15 marhamáj, 12 szelet pármai sonka, 1 ek. Paradicsompüré, 2,5 dl száraz fehérbor, 4 ek reszelt parmezán sajt, 1hagyma, 2 gerezd foghagyma, 2-3 ek. Olaj, 1/2 csokor petrezselyemzöld, kakukkfű, 1 ág rozmaring, 8 zsályalevél, só, bors.
Elkészítése: 3 zsályalevelet félreteszünk, a többit a megmosott fűszernövényekkel együtt felaprítjuk, 1 teáskanál zöldfűszert félreteszünk, a többi összekeverjük a kockára vágott hagymával, zúzott foghagymával. A megmosott marhamájat csíkokra vágjuk. A hússzeleteket kiveregetjük, besózzuk, megkenjük a zöldfűszeres keverékkel. Ráfektetünk 2-2 szelet sonkát majd középen ketté, vágjuk. Beborítjuk a más csíkokkal és összetekerjük. Fogvájóval összetűzzük. Serpenyőben megforrósítjuk az olajat, és a hústekercseket körös-körül megpirítjuk. Paradicsompürével ízesítjük, majd felöntjük a húslevessel és a borral. Hozzáadjuk a félretett zsályaleveleket és fedő alatt 15 percig, pároljuk. A félretett zöldfűszerekkel gazdagon meghintve tálaljuk. Az olaszok borjúcombból és májból készítik.
Elkészítési idő: 50 perc
Energiatartalom: 460 kall

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése