2010. febr. 27.

Karfiol Lengyelesen

Hozzávalók: 1 szép fej karfiol, 1 ek. Ecet, 2 kemény tojás, 6 dkg margarin, 3 ek. zsemlemorzsa, 1 csokor petrezselyem, só, őrölt bors, csipet szerecsendió.
Elkészítése: A karfiolt megmossuk, rózsáira szedjük és leöblítjük ecetes vízzel, hogy ne barnuljon meg. Sós vizet forralunk, majd beletesszük a karfiolt, és lassú tűzön főzzük, de nem túl puhára, nehogy szétessen.
Közben felhevített margarinban aranysárgára pirítjuk a zsemlemorzsát, megmossuk, és apróra vágjuk a petrezselymet. A tojásokat megtisztítjuk, kockára vágjuk, megszórjuk borssal, csipet szerecsendióval és összekeverjük. A megfőtt karfiolt leszűrjük, előmelegített tálon gúlát rakunk belőle-, mintha egész fej lenne - megszórjuk az aprított tojással, morzsával, petrezselyemmel és ízlés szerint olvasztott vajjal vagy tejföllel tálaljuk. Könnyű és finom.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése