Hozzávalók: 60 dkg tök, 60 dkg paradicsom, 8dkg vaj, só, bors, kapor, petrezselyem, 1/2 citrom.
Elkészítése: A hasábokra vágott tököt sós vízben félig puhára főzzük, lecsepegtetjük. A vaj felét serpenyőben megolvasztjuk, a tököt gyengén megpirítjuk, kaporral megszórjuk. A paradicsomot cikkekre vágjuk, a maradék vajon, másik serpenyőben erős tűzön megpirítjuk, a serpenyőt állandóan rázogatva. Közben sóval, borssal, petrezselyemmel ízesítjük. Forrón tálaljuk, a tökhasábokat középre helyezzük, a tálalás pillanatában kevés citromlevet csavarunk rá és körülrakjuk a pirított paradicsommal. Pirított zsemlével v. kenyérszeletekkel tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése