2010. máj. 30.

Egres sajt


Hozzávalók: Egészen érett, vörös színű egres tetszés szerinti mennyiségben az áttört gyümölcspép minden literjéhez 50 dkg kristálycukor
Különlegesség: Az egrest megtisztítjuk, váltott vízben megmossuk és lecsöpögtetjük. Még jobb, ha tiszta, vasalt konyharuhán le is szárítjuk. A sütőt közepes hőfokra előmelegítjük. Tűzálló tálba szórjuk a gyümölcsöt, és egészen puhára sütjük. Ezután hagyjuk kissé kihűlni, majd szitán áttörjük, hogy a magjai ne kerülhessenek bele. Az így keletkezett pépet lemérjük. Ép zománcú edénybe töltjük, és rászórjuk a megfelelő mennyiségű kristálycukrot. Kevergetve legalább 30 percig főzzük. Egyetlen percre sem szabad magára hagyni, mert igen gyorsan leég! Apró formákat készítünk elő, amelyeket alufóliával kibélelünk. A még forró egres pépet beletöltjük, a formákat tepsibe állítjuk, majd a langyos, nyitott ajtajú sütőbe tolva addig szárítjuk, amíg annyira megszilárdul, hogy a formából kivéve egyben marad. Zsírpapírra vagy alufóliára borítjuk, és az alját is kiszárítjuk. Folpack fóliába csomagoljuk, és száraz helyen, papírdobozban tartjuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése