2010. máj. 30.

Nyers eperdzsem


Hozzávalók: 1 kg apró eper, 1,3 kg kristálycukor, 1 mokkáskanál citromsav, 1 mokkáskanál nátrium- benzoikum.
Elkészítése: Az epret gondosan megmossuk. (Langyos vízben áztatjuk néhány percig, hogy a szennyeződés lejöjjön róla, majd többször váltjuk a vizet alatta.) Lecsöpögtetjük, és a csumáját kiszedjük. Turmixgépben a cukorral együtt péppé zúzzuk. Porcelán vagy műanyag tálba öntjük, és addig hagyjuk állni, amíg a cukor felolvad benne. Ezután belekeverjük a nátrium- benzoikumot és a citromsavat. Nagyon tiszta, kiforrázott üvegekbe töltjük (lehetőleg apró üvegeket használjunk). Szorosan, légmentesen lekötve végleges helyére állítjuk.
Megjegyzés: A nagy mennyiségű cukor és a tartósítószer miatt biztosan nem romlik meg. Néhány hónap múlva besűrűsödik.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése