Hozzávalók: 1 kg rebarbaraszár, 4 dl könnyű száraz vörösbor, 12 mokkáskanál folyékony édesítőszer, 1 mokkáskanál nátrium- benzoikum.
Elkészítése: A rebarbarát gondosan megtisztítjuk, vagyis a külső, hártyaszerű réteget lehúzzuk róla. Kis darabokra vágjuk, és egy teljesen ép zománcú lábosban, a vörösborban puhára főzzük. Hagyjuk kihűlni, majd az édesítővel egészen pépesre turmixolyuk. Visszaöntjük a lábosba, felforraljuk, belekeverjük a tartósítószert, és kis üvegekbe töltjük. Azonnal lekötjük, és még forrón száraz gőzbe tesszük. Két nap múlva állítjuk végleges helyére.
Megjegyzés: Kis üvegekbe célszerű tenni. Felbontás után tartsuk hűtőszekrényben. Nagyon finom különféle desszertekhez, krémekhez és pudingokhoz. Kellemes üdítőitalt is keverhetünk belőle, különösen, ha jégkockával kínáljuk, tejjel pedig kitűnő turmix készül belőle.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése