Hozzávalók: 1 kg pacal kockára vagy hosszúkásra vágva 1 fej vöröshagyma (szeletelve), 1 fej vöröshagyma (apróra vágva), 1 ek. olaj vagy zsír, 2 gerezd fokhagyma, 2-3 db cseresznyepaprika (apróra vágva), 1 késhegynyi őrölt köménymag, 1 késhegynyi szárított csombor (borsikafű), só, bors, 1 kiskonzerv zsenge zöldborsó
Elkészítése: A pacalt összekeverjük a felszeletelt vöröshagymával, annyi vizet öntünk rá, hogy ellepje, sózzuk és kb. 3 órán át, főzzük, míg megpuhul. Az olajban vagy zsírban pároljuk meg a hagymát, fokhagymát, paprikát. Mikor a hagyma már üveges, adjuk hozzá a leszűrt pacalt, a fűszereket és pároljuk 25-30 percig. Végül sózzuk, borsozzuk, ízlés szerint adjuk hozzá a zöldborsót, melegítsük fel, és tálalhatjuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése