Hozzávalók: 15-20 dkg liszt, 2 zsemle vagy 2 szelet kenyér, 1 kis fej vöröshagyma, 2 tojás, 2-2 1/2 dl tej, 4 ek. Olaj, 1 csokor petrezselyemzöld, 1 teáskanál só, 1 késhegynyi törött feketebors.
Előkészítése: A hagymát tisztítás után nagyon finomra metélem. A zsemléket apró kockára vágom, és 2 ek. olajon megpirítom. Még forrón ráöntöm a tejet, és jól összekeverem.
Elkészítése: Mély tálban habosra keverem a tojásokat, megsózom, megborsozom, és a megmosott, összevágott petrezselyem zöldet, valamint a hagymát belekeverem. Ezután hozzáadom a zsemlekockákat az áztató tejjel együtt, majd annyi lisztet keverek bele, hogy a szokásos galuskatészta legyen belőle. Sós vizet forralok, és a nedves kézzel formált nagy diónyi gombócokat óvatosan beleeresztem. (Ügyeljetek arra, hogy a víz folyamatosan forrjon, különben a gombócok eláznak.) 20 percig főzöm, ezután leszűröm, és a megmaradt olajra téve, kissé összeforgatom. Melegen tartom. Tálaláskor ki-ki megöntözi az adagját a mellé kínált mártással, vagy csak egyszerűen sózott tejföllel önti le.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése