Hozzávalók: 50 dkg kínai kel, 2 narancs, 15 dkg gépsonka, 10 dkg reszelt márványsajt, 1 fej lilahagyma,
Mártáshoz: 2 dl kefir, 1 kis tubus majonéz, 1 gerezd fokhagyma, 1 csokor petrezselyemzöld, 2 evőkanál narancsszörp, 1 teáskanál mustár, borecet, só, törött bors ízlés szerint.
Előkészítése: A megtisztított kínai kelt megmosom, megszárítom és vékony laskára vágom. Megsózom, jól összeforgatom, és félreteszem. A narancsot hámozás után kockákra vágom, a hagymát felkarikázom, a sonkát vékony csíkokra metélem.
Elkészítése: Mély tálban összekeverem a kelt, a sonkát, a narancsot, a hagymát meg a reszelt sajtot. A majonézt összekeverem a kefirrel, mustárral, narancsszörppel, citromlével, majd a zúzott fokhagymával, sóval, borssal és az apróra vágott petrezselyemzölddel. A salátára öntöm. Jól átforgatom, majd hűtőszekrényben másfél-két óráig hűtöm, hogy az ízei jól összeérjenek. Tálalás előtt ismét átkeverem, és pirított barna kenyérrel kínálom.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése