Hozzávalók: 1 fej lollo rosso saláta (más néven római saláta, amely cakkos szélű, lilásbordó, jellegzetes ízű), 2 dl joghurt, 2 evőkanál szezámmag, 2 gerezd zúzott fokhagyma, ízlés szerint só, törött bors, cukor, citromlé.
Előkészítése: A szezámmagot száraz teflonserpenyőben folytonos keverés közben szép világosbarnára pirítom. A felét belekeverem a joghurtba, amit zúzott fokhagymával, sóval, borssal, citromlével és cukorral ízesítek.
Elkészítése: A salátát darabokra szedem, megmosom, lecsöpögtetem és leszárítom. Rálocsolom a szezámos joghurtot. Kissé összeforgatom, végül meghintem a megmaradt szezámmaggal. Mártás nélküli húshoz és sült krumplihoz illik.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése