2011. jan. 26.

Spanyol hideg zöldségleves

Hozzávalók: 1 nagy paradicsom, 1 nagy fej vöröshagyma, 2 zöldpaprika, 1 közepes kígyóuborka, 4 gerezd fokhagyma, 1 szelet kenyér, 4 evőkanál olaj, 2 evőkanál borecet, 1 csokor kapor, 1 teáskanál piros fűszerpaprika, csipetnyi őrölt köménymag, ízlés szerint só.
A levesbetéthez: 1 paradicsom, fél uborka, 1 hagyma, 2 evőkanál pirított zsemlekocka.
Előkészítése: a kenyeret kis kockákra vágva az olajban pirosra sütöm. Ezután tálba teszem, hozzárakom az ugyancsak kockákra vágott paradicsomot, a kicsumázott és felszeletelt zöldpaprikát, a karikákra vágott héjas uborkát, valamint a megtisztított és felaprított vöröshagymát. Ráöntöm a borecetet, hozzáteszem a zúzott fokhagymát és az összes többi fűszert, majd öt deci vizet engedek rá. Befedem és a hűtőszekrényben legalább 3 órán keresztül hagyom állni.
Elkészítése: közvetlenül tálalás előtt az egészet turmixgép poharába öntöm, és sűrű, sima pürévé keverem. Jégkockákkal, valamint a megmaradt, apróra vágott paradicsommal, uborkával, hagymával, kaporral tálalom.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése