Hozzávalók: 6 db kovászos uborka, 1 nyers salátauborka, 1 csokor zöldhagyma, 25 dkg apró paradicsom, 25 dkg zöldpaprika, 2 alma, 1 fej lilahagyma, 10 dkg tejszín krémsajt, 2 dl kefir, 4 evőkanál olaj, 1 mokkáskanál törött fekete bors, fél dl kovászosuborka-lé, ízlés szerint só, csipetnyi cukor.
Előkészítése: Mély salátástálban a krémsajtot simára keverem a kefirrel, hozzáöntöm az uborkalevet, olajat, borsot, cukrot és kevés sót. Az egészet alaposan összekeverem és befedve beteszem a hűtőszekrénybe.
Elkészítése: Az almareszelő durva fokán lereszelem a megmosott és kicsumázott zöldpaprikát, valamint a megmosott, kimagozott nyers és kovászos uborkát. A megtisztított és vékony karikákra vágott zöld- és lilahagymát megsózom, a megmosott paradicsomot vékony gerezdekre aprítom. A zöldpaprikát felcsíkozom. Az egészet a mártásba forgatom és lefedve érlelem a hűtőszekrényben. Tálalás előtt átkeverem.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése