2011. márc. 13.

Mustáros hal

Hozzávalók: 4 szelet mélyhűtött tengeri hal fél citrom leve, 1 ecetes uborka,  2 dkg Rama margarin, 2 evőkanál joghurt, 2 evőkanál csípős mustár.
Előkészítése: A halat citromlével megcsepegtetjük, és szobahőmérsékleten hagyjuk felengedni. Az uborkát megmossuk, tormareszelőn lereszeljük.
Elkészítése: A sütőt 200 fokra előmelegítjük. A halat lecsepegtetjük, szárazra töröljük, sóval, őrölt fehér borssal beszórjuk. Tűzálló tálat kikenünk margarinnal, egymás mellé fektetjük a halszeleteket, és a sütőben 15 percig pároljuk. Amíg a hal párolódik, egy tálkában összekeverjük a joghurtot, a mustárt és a reszelt uborkát. A halat kivesszük a sütőből, megkenjük a masszával, és még 10 percre visszatesszük a sütőbe. Petrezselymes burgonyával tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése