Hozzávalók: 80-90 dkg patisszon, 25 dkg paradicsom, 2 dl kefir, 1 kis fej vöröshagyma, 1 csokor kapor, fél dl almaecet, 2 evőkanál olaj, 2 gerezd fokhagyma, 1 késhegynyi törött fehér bors, ízlés szerint só.
Előkészítése: a patisszont meghámozom, félbevágom és kimagozom, majd megmosom és letörölgetem. Az almareszelő durva fokán lereszelem. Tálba rakom, jól megsózom, ezután összekeverem. 15 percig hagyom állni. A megtisztított vöröshagymát fokhagymaprésen átnyomom.
Elkészítése: a salátaöntethez a kefirt összekeverem az olajjal és az ecettel, sóval, borssal ízesítem, majd hozzákeverem a megmosott, lecsöpögtetett és finomra vágott kapor felét. Ebbe az öntetbe forgatom a reszelt patisszont és a hagymát. Jól átkeverem, majd salátástálra halmozom. A megmosott paradicsomot felszeletelem és a tetejére rakom. A megmaradt kaprot rászórom, és folpack fóliával befedem. Hűtőszekrényben érlelem legalább fél napig, de az sem baj, ha egy napot áll fogyasztás előtt.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése