2011. márc. 13.

Tojásos-sajtos jégsaláta

Hozzávalók: 1 fej jégsaláta (fejessaláta-fajta, minden piacon kapható), 3 kemény tojás, 5 dkg reszelt márványsajt, 2 evőkanál bor- vagy gyümölcsecet, 4 evőkanál olaj, ízlés szerint só, mustár, törött bors.
Előkészítése: a salátát leveleire szedem, megmosom, lecsöpögtetem (akinek van salátacentrifugája, abban pörgesse ki belőle a vizet) és darabokra tépkedem. A kemény tojást kettévágom, a sárgát kiszedem és összemorzsolom, a fehérjét megreszelem.
Elkészítése: az ecetet, az olajat és a mustárt mártássá keverem, majd sóval, borssal ízesítem. A salátára locsolom, rászórom a tojásfehérjét és a sajt felét, majd az egészet összeforgatom. A tetejére morzsolom a tojássárgát és a megmaradt reszelt sajtot, majd befedem és a hűtőszekrényben jól lehűtöm.
Próbáljátok ki olasz balzsamecettel!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése