2011. márc. 13.

Répás rizs

Hozzávalók: 25 dkg (barna) rizs, 1-1 szál sárga- és fehérrépa, 1 fej hagyma, 1 babérlevél, 1 rúd fahéj, 2 szem szegfűszeg, késhegynyi kurkuma, só, olaj.
Elkészítése: A megtisztított sárga- és fehérrépát kockára vágjuk. Megforrósított olajon megpároljuk a kockára vágott hagymát és a zöldségeket. Megszórjuk a rizzsel, kevergetve pirítjuk, megszórjuk a kurkumával. Felöntjük kétszeres mennyiségű vízzel. Sóval, babérlevéllel, fahéjrúddal, szegfűszeggel ízesítjük. Fedő alatt megpároljuk. A darabos fűszereket eltávolítjuk. A répás rizst fejes salátával kínáljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése