2011. márc. 13.

Padlizsánsaláta

Hozzávalók: 1 közepes nagyságú padlizsán, 1 nagy fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 4 kicsi, kemény almaparadicsom, 2 evőkanál olaj, 1 teáskanál citromlé, 1 mokkáskanál törött bors, ízlés szerint só.
Előkészítése: a padlizsánt megmosom, letörölgetem, majd a forró sütőben héjastul 30 percig sütöm. Közben a paradicsom héját lehúzom, és negyedekbe vágom. A vöröshagymát és a hámozott sült padlizsánt megtisztítom, kis kockákra vágom.
Elkészítése: a vöröshagymát az olajon sárgára fonnyasztom, majd a padlizsánkockákat hozzátéve néhány percig pirítom. Beleteszem a zúzott fokhagymát és a paradicsomszeleteket, megborsozom, és fedő alatt egy-két percig együtt sütöm. Ha zsírjára sült, citromlével megöntözöm, jól átkeverem és üvegtálba teszem. Ha kihűlt, lefedem és hűtőszekrényben jól lehűtöm.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése