2011. márc. 13.

Marokkói fasírt

Hozzávalók: 75 dkg sovány birka- vagy marhahús 3 közepes nagyságú vöröshagyma 25 dkg hántolt rozs (esetleg rizs) 5 dkg dió 2 evőkanál olaj + bőven a sütéshez csípős pirospaprika
őrölt kömény fahéj
Előkészítése: A húst lehártyázzuk, majd fél cm-es kockákra aprítjuk. A hagymát megtisztítjuk és összevagdaljuk. Külön-külön ledaráljuk. A rozst meleg vízzel leöntjük, majd leszűrjük. Ezt a műveletet még kétszer megismételjük. (Ha rizzsel készítjük, a rizst megpároljuk). A töltelékhez a diót durvára vágjuk.
Elkészítése: A hús egyharmadát olajon erős lángon megpirítjuk, közben kevergetjük. Hozzáadjuk a hagyma egyharmadát, sóval, borssal, pirospaprikával, köménnyel és fahéjjal fűszerezzük, a végén a diót is belekeverjük. A maradék húst összedolgozzuk maradék hagymával, a rozzsal, sóval, borssal, pirospaprikával, köménnyel, fahéjjal ízesítjük, majd ismét együtt átdaráljuk, hogy teljesen sima masszát kapjunk. A masszát 24 részre osztjuk, és hideg vízbe mártott kézzel ellapítjuk. Mindegyikre rakunk egy kevés sült húsos töltelékhalmot, összegöngyöljük, és a két végén hegyes nudlivá formázzuk. A fasírtokat bő, forró olajba rakjuk, és kisebb adagokban körös-körül ropogós-pirosra sütjük. Papírtörölközőre szedjük, leitatjuk, és tálalásig melegen tartjuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése