2011. márc. 13.

Sonkás brokkoli

Hozzávalók: 2 személyre: 50 dkg brokkoli, 15 dkg gépsonka, 1 tojás, 2 dl kefir,
ízlés szerint só, a tepsihez 1 evőkanál olaj, 1 evőkanál zsemlemorzsa.
Előkészítése: a brokkolit egyforma kis rózsáira szedem, megmosom, lecsöpögtetem. A sonkát vékony csíkokra vágom. A tojást habosra felverem és a kefirrel összeöntöm. Kis tepsit az olajjal kikenek és morzsával beszórom.
Elkészítése: a kikent tepsiben elterítem a brokkolirózsákat, rászórom a sonkakockákat, és leöntöm a tojásos kefirrel. Alufóliát borítok a tetejére, és a sütőben 20 percig sütöm.
Megjegyzés: Megfizethető egyszerű. Ezt az ételt el lehet készíteni karfiollal is. Egy- két csepp fokhagymaolaj és egy kis sajt a tetején egész jól megbolondítja az ízét.
Elkészítési idő: 40 perc
1 adag: 267 kcal (1121 kJ)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése