2011. ápr. 28.

Bifteki 1.

Hozzávalók: Fél kg darált hús (a görög bifteki mindig marhahúsból készül),, 4 ek. olívaolaj, 1 tojás, 1 kis paradicsom, 2 ek. kétszersültmorzsa, 1 ek. finom búzadara, 2 ek. reszelt Kefalotiri sajt, 1 kis fej hagyma.
Elkészítése: A paradicsomot megmosom, megtisztítom, kimagozom, és finomra vágom, a hagymát megtisztítom, és szintén finomra vágom. A darált húst egy tálban a tojással, a paradicsommal, a hagymával, a kétszersültmorzsával, a búzadarával és a sajttal alaposan összegyúrom. A kezemet időnként sörrel nedvesítem. Az egészet lefedve mintegy 4 órára a hűtőbe teszem. A masszából fasírtokat formálok, azokat beolajozom és egy serpenyőben oldalanként, mintegy 7-8 percig sütöm. tzazikivel tálalom. (A kefalotiri egy sós-édes ízű görög keménysajt.)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése