2011. ápr. 28.

Tőkehal krokett (krokéttész tono)

Ez különösen finom sör-, vagy borkorcsolya. Kedvelt étel olyan ünnepnapokon mikor a húsevést tiltja a vallás.
Hozzávalók: 3-4 közepes tőkehal (friss, fagyasztott vagy sózott), 4 tojás, 1 borospohár olaj, 1 pohár liszt, 1 pohár sör, bors és só ha szükséges.
Elkészítése: Ha sózott halat vásárolunk, akkor azt egy nagy tál vízbe kell tenni és legalább egy napon át, áztatni (de még jobb két napon át), úgy hogy többször lecseréljük róla a vizet. Mikor a só már kiázott belőle, nekifogunk és kicsontozzuk. Elég nyűgös munka, de a végeredmény megéri az aprómunkával való bajlódást. Ha fagyasztott halból készítjük, akkor egyszerűen csak kifagyasztjuk és megtisztítjuk a halakat. Ha frissből, akkor csak a tisztítással kell, bajlódjunk.
Miután a húst leválasztottuk a csontról, és apró darabokra vágtuk, összedolgozzuk a többi hozzávalóval. Gyakorlott háziasszonyok látni fogják, ha valamiből még kell, ahhoz hogy jól összeálljon a massza, amikor is hosszúkás, "mititei" alakú fasírtokat formálunk. Majd ezeket kisütjük forró és bő olajban.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése