2011. ápr. 28.

Bifteki 2.

Hozzávalók: 1/2 kg darált hús (a görög bifteki mindig marhahúsból készül), 1 nagy hagyma apróra vágva vagy reszelve, 1 tojás (elhagyható), 3-4 szelet (száraz) kenyér (beáztatva, kicsavarva és felmorzsolva), 2-3 leveseskanál tej (elhagyható), só, bors, oregánó, olívaolaj.
Elkészítése: A hozzávalókat jól összegyúrjuk. Ha nem használunk tojást, hogy diétásabbá tegyük a biftekinket akkor 2-3 leveseskanál citromlevet vagy ecetet, kell a masszához adni és a tejet is, mellőzzük. Ebből az adagból 4 nagy lapos biftekit formálunk, amelyeket grillen jól megsütünk. A legfinomabb a szénen sült bifteki, de megszokott eljárás a sütőben megsütni grillen vagy akár tepsiben krumplival. Ha ez utóbbi megoldást választjuk, akkor a krumplikat megpucoljuk, kockákra vágjuk, jól megsózzuk, borsozzuk egy tálban, majd a tepsiben elhelyezett biftekik köré és közé helyezzük majd a tepsibe a zsiradékon kívül annyi levet, öntünk (víz és egy citrom leve) hogy körülbelül kétujjnyi legyen, tehát a tepsiben lévő alapanyagok feléig érjen. Ha a sütés vége felé még kéne egy kis víz, lehet pótolni. A víz a sütés végére elpárolog és a gőzben a krumpli finom puhára fő, a sütés hatására pedig megpirul.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése