2010. okt. 30.

Csirkemáj bundában

Hozzávalók: 30 dkg csirkemáj, 1 tojás, 1 nagy burgonya, 1 dl tej, 3-4 evőkanál finomliszt, 2 gerezd fokhagyma, 1 teáskanál vegeta, 1 teáskanál majoranna, 1 mokkáskanál törött fekete bors, 2 evőkanál olaj, 1 mokkáskanál só, olaj a sütéshez.
Elkészítése: A csirkemájat annyi tiszta, hideg vízbe teszem, amennyi jól ellepi, majd fél óráig benne hagyom. Közben a tojást a tejjel habosra felverem, a fűszereket beleteszem, és hozzáadom a nyersen meghámozott és megreszelt burgonyát. Összekeverve annyi lisztet keverek hozzá, hogy a szokásosnál valamivel sűrűbb palacsintamasszát kapjak. Ezután beleteszem a megtisztított és összezúzott fokhagymát, valamint 2 evőkanál olajat. A csirkemájat kiszedem a vízből, szárazra törülgetem, és ujjnyi széles csíkokra vágom. Lisztben megmártom, majd a tésztában megforgatva azonnal bő, forró olajba teszem, és szép pirosra megsütöm mindkét oldalán. A felesleges olajat lecsurgatva, sült burgonyával és salátával vagy savanyúsággal tálalom.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése