Hozzávalók: 50 dg csirkemájat (szív nélkül a továbbiakban szn.), 5 dg füstölt szalonnát, 1 dl szárazbort, 1 ek.mustárt, kell még hozzá 1 tkanál paradicsompüré, csípőspaprika, őröltbors és izlés szerint só.
Elkészítése: A vékonyra vágott szalonnaszeletkéket megolvasztom, hogy kivánatosan szinét vessze zsírját kivánságunkra kiadja, majd ezekután rávetem a májat. Pár percnyi piritás után finoman kevergetve, hogy egységesen kivilágosodjon a máj, kellő tisztelettel megitatom vörösborral, belekeverem a paradicsompürét és a csipőspaprikát, megszórom az őrölt borssal. Összeforralom, időnként szeretettel megkavarom és vigyázva, hogy sokáig ne melegdjen mert kemény lesz, és csak akkor sózom amikor az étel elkészült. Burgonyalepény a hozzáillő köret, de a salátáról sem szabad megfelejtkezni.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése