2010. okt. 30.

Egzotik liba vagy csirke mája

Hozzávalók: 2 nagy libamáj, vagy személyenként 3-4 csirkemáj, szegfűszeg, 1 nagy fej vöröshagyma,2 kanál finom tea vaj,1 dl tej, só.
Elkészítése: Az előkészített májakat megszurdossuk szegfűszeggel. A csirkébe 2-2 db, a liba májba 4-5 darabot tehetünk. Vajat forrósítunk, apróra vágott vöröshagymát megfuttatunk benne. Hozzáadjuk a májat, megpirítjuk hirtelen minden oldalról. Kevés tejjel felöntjük és lefedve pároljuk. Mikor megpuhult zsirjára sütjük. A májat csak tálalás előtt sózzuk meg. Tört burgonyával tálaljuk, a sült vajas hagymával. A szegfűszegtől nagyon különleges aromája lesz.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése