2010. okt. 30.

Pirított csirkemáj

Hozzávalók: Ide is legalább 50 dg csirkemáj kell (szn) 15 dg gomba, 2-2 kisebb paradicsom és vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 3 ek olaj, 0,5 dl vörösbor, 1 tkanál konyak, késhegynyi őrőlt bors, -bazsalikom, -kakukkfű, és a végén izlés szerint só.
Elkészítése: A forró olajon aranysárgára piritott vöröshagymára vetett szeletelt gombát fedő nélkül pár percig párolom.  Ezekután rádobom a kockákra vágott paradicsomot és az összes fűszert. Addig piritom mig mártás sűrüségü nem lesz.  A mártásra helyezett az apritott csirkemájat a zúzott fokhagymával állandó keverés mellett a máj szine vesztéséig (fehéredéséig) sütöm majd aláöntöm a bort és a konyakot. Végezetűl jól összeforralom és burgonyakrokettel vagy burgonylángossal tálalom. Csak a tányéron sózom.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése