Elkészítése: Összevágni 1/2 kg sertésmájat kis kockákra, beletenni 2 nagy fej aprora vágott hagymát, fél mokkáskanálnyi sót, kevés őrölt borsot, egy babérlevelet, 4 evőkanál olivaolajat és lassú tűzön letakarva a fedővel főzni saját levében 1/2 órát. Egyszer-. kétszer megkeverni. A letelt idő után hozzáönteni 1 pohárnyi (2 dl) száraz fehérbort, 1 evőkanálnyi sűritett paradicsomot vagy paradicsomlevet, ezzel felforralni egy pillanatra, ha túl hig lenne, akkor nyilt lángon pár percig forralni, mert a levének szaftszerünek kell lennie. Friss kenyérrel vagy főtt krumplival tálalni. Jó étvágyat hozzá.
2010. okt. 30.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése