2010. okt. 30.

Tárkonyos májragu.

Hozzávalók: 50 dg csirkemáj, 2 dl tejszin, 2 db ecetes uborka, 2 paradicsompaprika, 2 tojás, 1 húsleveskocka, 1 gerezd fokhagyma, 4-5 ek liszt, 1 ek száritott tárkony, 1 mk majoranna, 0,5 dl olaj, só.
Elkészítése: A vékony metéltre vágott csirkemájat forró olajon erős tüzön lepiritom, hogy szinét vessze, hozzáadom a zúzott fokhagymát majd fél liter vizzel felöntve belemorzsolom a húsleveskockát és fedő alatt felforralom. Közben a tojásokat habosra verve összekeverem a liszttel és egy mokkáskanállal a forrásba lévő ételbe szaggatom. Ha a galuska megfőtt (a levesünk tetejére fel jött) hozzáadom a kockára vágott paradicsompaprikát és az ecetes uborkát valamint a tárkonyt és a majorannát.  Egy- két percnyi bugyogás után hozzákeverem a tejszint (a technológia ismert, remélem) és végezetűl összeforralom. Szalmaburgonyát kínálok hozzá.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése