2010. okt. 30.

Hagymás- tejfölös csirkemáj

Hozzávalók: 50 dkg csirkemáj (szív nélkül), 50 dkg vöröshagyma, 10 dkg húsos füstölt szalonna, 2 dl tejföl, 1 teáskanál majoránna, 1 mokkáskanál törött fekete bors, ízlés szerint kevés só
Elkészítése: A májdarabokat megmosom, lecsöpögtetem, majd vékony csíkokra vágom. A vöröshagymát megtisztítom, és lehetőleg ugyanolyan vékonyra karikázom, mint amilyen a csirkemáj. A füstölt szalonnát is egészen vékonyka csíkokra aprítom, és egy nagy serpenyőben a zsírját kiolvasztom, miközben folyamatosan kevergetem, hogy egyenletesen süljön. A kisült zsír felét átöntöm egy másik serpenyőbe. A nagy serpenyőbe beleszórom a hagymát, kissé megsózom, majd fedő alatt üvegesre párolom. A másik serpenyőben a felforrósított olajra rakom a májcsíkokat, és folytonosan kevergetve éppen csak addig pirítom, amíg az egész megfehéredik. Rászórom a majoránnát és a törött borsot, majd jól összekeverem, és befedve, azonnal lehúzom a tűzről. A fűszeres májat hozzáteszem a hagymához, ezután a tejfölt is beleöntve, óvatosan átforgatom.
Azonnal kínálom. Ha nagyétkű a család, sós vízben főtt burgonyát is teszek mellé. (Sertésmájból vagy egyéb szárnyas májból is elkészíthető.)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése