Hozzávalók: 1 fej jégsaláta (kemény fejes saláta), 1 doboz gombakonzerv, 25 dkg juhtúró, 2 dl kefir, 1 marék bazsalikomlevél, 1-1 csokor zöldhagyma, zöldpetrezselyem, 2 gerezd fokhagyma, ízlés szerint só és őrölt fehér bors, a tálaláshoz egy-két paradicsom.
Előkészítése: a konzerves gombát leszűröm. A kefirt a villával szétnyomott juhtúróval összekeverem, hozzáadom a nagyon finomra vágott bazsalikomlevelet és petrezselyemzöldet, majd borssal és zúzott fokhagymával fűszerezem. A zöldhagymát megtisztítom, és karikára vágva megsózom. A salátát megmosom, lecsöpögtetem és csíkokra vágom.
Elkészítése: a főtt gombát, a salátát, a hagymát és a mártást jól összekeverem, és egy-két órai hűtés után kínálom. Tálaláskor paradicsomszeletekkel díszítem. Másnapra nem szabad eltenni, mert a gomba hamar romlik!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése