Hozzávalók: 20 dkg sós juhsajt, 1 szál kígyóuborka, 1 csokor zöldhagyma, 1 szál zöld, friss fokhagyma,
A mártáshoz 3 evőkanál olaj, fél citrom leve, 2 evőkanál magozott olajbogyó, 1-1 csokor petrezselyem és kapor, 1 mokkáskanál őrölt fehér bors, kevés só;
A díszítéshez: 1 retek és paradicsom.
Előkészítése: Az uborkát héjastul apró kockára vágom, és gyengén megsózom. A juhsajtot ugyancsak felkockázom, a megtisztított zöldhagymákat zöldjével együtt karikákra szeletelem. A kaprot és petrezselyemzöldet finomra aprítom.
Elkészítése: Az olajat, citromlevet, borsot, kaprot, petrezselymet és a nagyon finomra vágott olajbogyót mártássá keverem. Rászórom a hagymakarikákat, az uborkát meg a juhsajtot. Óvatosan átforgatom, és hűtés után salátástálra halmozom. A díszesen megfaragott retekkel és paradicsommal díszítem.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése