Hozzávalók: 4 nagy, kemény paradicsom, 1 kis doboz makréla- vagy tonhalkonzerv, 2 evőkanál főtt vagy párolt rizs (maradék is jó), 1-1 evőkanál tejföl és majonéz, 1 teáskanál finomra vágott vöröshagyma, csipetnyi só, törött fekete bors, kevés mustár.
Előkészítése: A paradicsomot keresztben kettévágom, és magos belsejét kikaparom. A halkonzervet leszűröm, egy darabkát a díszítésre félreteszek, a többit levével együtt péppé töröm.
Elkészítése: A majonézt összekeverem a tejföllel, mustárral, hagymával, sóval, borssal, majd a pépes halat, a rizst meg a paradicsomforgácsot is hozzáadom. A kivájt fél paradicsomokat megtöltöm a halas keverékkel, díszítem a hal darabkával, és megmosott, megszárított salátalevélre teszem. Jégbe hűtve kínálom.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése