2011. jan. 23.

Gyümölcsös túró

Hozzávalók: 1 citrom, fél kiló vegyes gyümölcs (eper, körte, barack, mangó, stb. ízlés és szezon szerint), 2 evőkanál cukor, fél kg túró (zsírszegény), 1 dl zsírszegény tej, 10 dkg csokoládés kukoricapehely.
Előkészítése: A citromot forró vízzel alaposan megmossuk, héját lereszeljük, levét kinyomjuk. A gyümölcsöket megmossuk, megtisztítjuk, és apró darabokra vágjuk. Megcsepegtetjük a citromlé felével, és rászórjuk a cukor felét.
Elkészítése: A túrót összekeverjük a tejjel, a citrom héjával, a maradék cukorral és citromlével. A gyümölcsöt szétosztjuk a kelyhekbe, és rászedjük a túrós masszát. A kukoricapelyhet kissé összetörjük, és a túróra szórjuk. Tipp: A gabona és a gyümölcs gazdag értékes ballasztanyagokban, amelyek segítenek az emésztésben. Ezen kívül jó hatással vannak a szívre és a keringési betegségekre is. Ezért fontos, hogy sok ballasztanyagot tartalmazó élelmiszert fogyasszon. Desszertünk tartalmazza az egy napi ajánlott mennyiség egyharmadát, emellett zsír- és koleszterinszegény. Nemcsak evés után, hanem tízóraira vagy uzsonnára is kitűnő.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése