2011. jan. 23.

Kínai saláta

Hozzávalók: 4 személyre: 1 kg kínai kel, 1 evőkanál só, 2 gerezd fokhagyma, 2 szál újhagyma, 1 dl szójaszósz, 1,25 dl fehérbor ecet, 1 mokkáskanál őrölt, gyömbér, 1 evőkanál cukor, 1 mokkáskanál chili.
Előkészítése: A kínai kelt leveleire szedjük, megmossuk, és nem túl vékony csíkokra vágjuk. Alaposan megsózzuk, és 3-4 órát állni hagyjuk.
Elkészítése: A fokhagymát meghámozzuk, és áttörjük. A hagymát megtisztítjuk, és vékony karikákra vágjuk. Összekeverjük a szójaszószt, az ecetet, a gyömbért, a cukrot, a chilit, a fokhagymát és a hagymát. Kinyomkodjuk a kínai kelt, beleforgatjuk az öntetbe, és legalább 24 óráig állni hagyjuk. A hűtőszekrénybe legalább 1 hétig eláll. Nagyon finom sült húsokhoz.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése