2011. jan. 23.

Diétás köleskása leves

Hozzávalók: 4 személyre: 1 kis fej hagyma, 1 dl olaj Édes-nemes pirospaprika, Ételízesítő, 1 db babérlevél, 1 dl sárga hántolt köles (bioboltokban kapható), 2 evőkanál 10 %-os ecet, 2 dl tejföl, 1 púpozott evőkanál liszt.
Előkészítése: A hagymát megtisztítjuk, és apróra vágjuk.
Elkészítése: Az olajat felforrósítjuk, és megpirítjuk rajta a hagymát. Hozzáadunk egy kevés pirospaprikát. Összekeverjük, és felengedjük 3 l hideg vízzel. Sóval, borssal, ételízesítővel és a babérlevéllel ízesítjük. Belekeverjük a kölest, és lassú tűzön, folyamatosan kevergetve megfőzzük. Vigyázzunk, hogy ne fusson ki! Ha futna, kevés hideg vizet öntünk hozzá. Amikor elkészült, belekeverjük az ecetet. (Lehűlés után nagyon megdagad.) A tejfölt összekeverjük a liszttel, és a kásához keverjük. Összeforraljuk, és tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése