Hozzávalók: (8 személyre): 8 szelet bárányszűz, 1 kis csomó kakukkfű, 5 gerezd fokhagyma, 1 dl olaj, 1 egész citrom, só, bors, ízlés szerint.
Elkészítése: A kakukkfű levélkéit letépkedjük, de nem aprítjuk össze. A fokhagymát finomra vágjuk. E két anyagot az olajjal jól elkeverjük. A hússzeleteket mindkét oldalon borsozzuk, és az olajkeverék felével megkenve hidegen tartjuk az elkészítésig. Pihentetés után a húsokat sózzuk és hevített roston 2-3 percig sütjük mindkét oldalon. A húsoknak rózsaszínűeknek kell maradniuk. A citrom héját lereszeljük, és a maradék olajjal elkeverve tálaláskor a húst megkenjük vele.
Elkészítési idő: 15 perc (plusz, pihentetési idő: 1-2 óra)
Egy adag: 1013 kJ / 242 kcal
Ajánlott ital: Somlói furmint
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése