Hozzávalók: 1200 g báránygerinc, 12 g só, 1 db citrom, 60 g vöröshagyma, 3 g lestyán, 3 g turbolya, 3 g izsóp, 3 g oregánó, 3 g rozmaring, 0,3 dl olaj, 1 cs. petrezselyemzöld, 1 cs. zellerzöld
Elkészítése: A vöröshagymát, a zeller- és petrezselyemzöldet finomra vágjuk. A többi szárított fűszernövényt összemorzsoljuk, majd összekeverjük a finomra vágott anyagokkal. A gondosan megtisztított báránygerincet besózzuk, bekenjük az olajjal, majd alaposan bedörzsöljük a finomfüves keverékkel. Ezután legalább egy éjszakára - zsírpapírral letakarva - hűtőszekrénybe helyezzük. Így a fűszerkeverék íz- és illathatása jobban érvényesül. A báránygerincet olajjal kikent tűzálló tálba helyezzük, és gyakori locsolgatással készre sütjük. Aztán a gerinccsont két oldaláról a húst lefejtjük, felszeleteljük és visszahelyezzük a gerinccsontra. Saját levével jól meglocsoljuk. A gerinc mellé gombás rizst és citromcikkeket helyezünk.
Finomfüves keveréket más alapanyagokból is készíthetünk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése