2011. ápr. 7.

Báránypörkölt

Hozzávalók: 1000 g csontos bárányhús, 0,6 dl olaj, 100 g vöröshagyma, 10 g fűszerpaprika, 8 g só, 80 g zöldpaprika, 30 g paradicsom, 240 g laskatészta
Elkészítése: A kicsontozott bárányhúst kockákra, a vöröshagymát, a zöldpaprikát, és a paradicsomot finomra vágjuk. Lábasban olajat forrósítunk, amelyben a vöröshagymát gyakori kevergetéssel aranysárgára pirítjuk. Hozzáadjuk a feldarabolt bárányhúst és a báránycsontokat. Megsózzuk és gyakori kevergetés mellett, fedő alatt lassan pároljuk. Közben hozzáadjuk az előkészített zöldpaprikát, és paradicsomot. Ha az étel zsírjára pirult, beleszórjuk a fűszerpaprikát és felöntjük kevés vízzel. Fedő alatt - néhányszor megkeverve - készre pároljuk. Akkor az igazi, ha a leve sűrű, bársonyos, színe élénkpiros. A pörkölthöz frissen kifőzött, forró laskatésztát adunk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése