2011. ápr. 7.

Bárányragu

Hozzávalók: 80 dkg bárányhús (lapocka vagy tarja), 10 dkg zsíros szalonna, 20 dkg főtt fehér bab (lehet konzerv), 10-15 apró mogyoró vagy gyöngyhagyma, 2 ek olívaolaj, 1 ek vaj, 2 gerezd fokhagyma, 1 babérlevél, 1 ek liszt, 1 ek apróra vágott petrezselyem vagy 1 kk. szárított, 1,5 dl száraz fehérbor, só, bors.
Elkészítése: A szalonnát vágjuk nem túl apró kockákra, a hagymákat hámozzuk meg. A szalonnát közepes lángon kissé olvasszuk meg az olajban, adjuk hozzá az egész hagymákat és kb. 5 percig pirítsuk. A szalonnakockákat és a hagymát szedjük ki, csepegtessük le és tegyük félre. A húst vágjuk kb. fél dekás kockákra. A hagymás szalonna visszamaradt levében olvasszuk fel a vajat, és a húst állandó forgatás mellett pirítsuk meg. Ha megsült szórjuk meg a liszttel, és öntsük fel a borral. Adjuk hozzá a babérlevelet és az egész fokhagyma gerezdeket, és alacsony hőfokon pároljuk tovább kb. 30-40 percig. Szedjük ki a fokhagymát és a babérlevelet, adjuk hozzá a szalonnakockákat és a hagymákat és pároljuk tovább, amíg a hagyma félpuha lesz. Adjuk hozzá az előfőzött babot, melegítsük fel majd fűszerezzük erőteljesen sóval, borssal és petrezselyemmel.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése