2011. ápr. 7.

Birkapörkölt

Hozzávalók: 1500 g csontos birkahús, 1 dl olaj, 200 g vöröshagyma, 15 g édes-nemes fűszerpaprika, 10 g só, 5 g fokhagyma, 150 g zöldpaprika, 100 g paradicsom, 50 g hegyes zöldpaprika, 2 dl vörösbor (kadarka).
Elkészítése: A birkahúst kicsontozzuk, majd nagyobb kockákra, a vöröshagymát, a zöldpaprikát, a paradicsomot pedig apró kockákra vágjuk. Az olajat bográcsban felhevítjük, aranysárgára pirítjuk, majd hozzáadjuk a fűszerpaprikát, és azonnal beletesszük a kockákra vágott birkahúst és a csontokat. Átkeverjük, és fedő alatt lassan pároljuk. Saját rövid levében pároljuk, közben hozzáadjuk az összezúzott fokhagymát, a sót és a karikákra vágott zöldpaprikát és paradicsomot. Jól összekeverjük és fedő alatt, lassan tovább főzzük. Vizet nem szabad hozzáadni, saját levében kell készre párolni. Miután a birkahús puhulni kezd, tilos megkeverni, mert a hús összetörik. Amikor a hús már majdnem megpuhult, hozzáöntjük a vörösbort, és készre pároljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése