2011. ápr. 7.

Báránysült

Hozzávalók: 1000 g csontos bárányhús, 10 g só, 100 g sárgarépa, 80 g gyökér, 60 g zellergumó, 1 cs. petrezselyemzöld, 1 dl olaj, 100 g póréhagyma
Elkészítése: A zöldségféléket és a póréhagymát megtisztítjuk, megmossuk, és karikákra vágjuk. A bárányhúst bedörzsöljük a sóval és a finomra vágott petrezselyemzölddel. Ezután tepsibe tesszük, melléhelyezzük az előkészített zöldségeket és a póréhagymát. Meglocsoljuk az olajjal, majd közép meleg sütőben - gyakori locsolgatással - megsütjük. Közben a zöldségeket és a póréhagymát együtt megforgatjuk a bárányhússal. Amikor a hús elkészült, pihentetjük, majd feldaraboljuk, ízlésesen tálra rendezzük, ráhalmozzuk a vele együtt készített zöldséget. Az egészet saját levével meglocsoljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése