2011. ápr. 7.

Citromos bárányhús

Görög recept
Hozzávalók: 800 g bárányhús, só, bors, frissen őrölt feketebors, 150 g vaj, 2 citrom leve, 5 ek. Olívaolaj, 500 g apró burgonya.
Elkészítése: A húst vágjuk nagy darabokra. Fűszerezzük sóval, borssal. Forrósítsunk vajat egy serpenyőben, és pirítsuk meg a húst. Öntsük rá a citromlevet, és 1 percre takarjuk le az edényt. Öntsünk rá 1/4 l vizet, és főzzük a húst lefedve, közepes hőfokon 1 órát. A burgonyát hámozzuk meg, és vágjuk kockákra. Forrósítsunk olajat egy serpenyőben, és süssük pirosra a burgonyát. Adjuk a burgonyát a húshoz, ha szükséges, öntsünk még hozzá kevés vizet. Főzzük az ételt lefedve kb. 1 órát. Végül fűszerezzük sóval, borssal. Paradicsomsalátával kínáljuk.
Elkészítési idő: kb. 1 1/2 órát vesz igénybe. - Gondolom a sütés nélkül -
Egy adag: Kb. 980 kcal

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése