2011. ápr. 7.

Fokhagymás báránysült

Hozzávalók: 1000 g csontos bárányhús, 10 g só, 5 g fokhagyma, 400 g törökparadicsom, 1 dl olaj, 1 cs. Petrezselyemzöld.
Elkészítése: A fokhagymagerezdeket megtisztítjuk, megmossuk. A bárányhúst bedörzsöljük, a sóval, a finomra vágott petrezselyemzölddel, majd éles kés hegyével réseket vágunk a bárányhúsba, és beletoljuk az előkészítet fokhagymagerezdeket. A bárányhúst tűzálló tálba tesszük, melléhelyezzük a cikkekre vágott törökparadicsomot. Meglocsoljuk az olajjal, majd középmeleg sütőben - gyakori locsolgatás mellett - megsütjük. Közben a bárányhúst a törökparadicsommal együtt megforgatjuk. Amikor a hús elkészült, pihentetjük, majd feldaraboljuk, ízlésesen tálra rendezzük, aztán ráhalmozzuk a vele együtt elkészített törökparadicsomot. Az egészet saját levével meglocsoljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése