Elkészítése: Végy báránygerincet személyenként három szeletkét, mert ez igazából nem szelet, csak szeletke. Jobb, ha szembesülsz a hentesnél velük. És ha nagyobbacskák, hát dönts 80 deka kotlett mellett. Ez az álnevük a gerincszeleteknek. Mindenképpen a vajat/margarint kedveli a friss bárány. Tehát 6 deka vajat/margarint megmelegítesz serpenyőben, és a megborsozott, de még nem sózott, kés fokával megütögetett hússzeleteket a zsiradékon mindkét oldalukon pirosra sütöd. (Azért ajánlom a kés fokát, mert a húsklopfolóval papírvékonyra varázsolod, bármilyen kissé is veselkedsz neki.) Tálra teszed a húst, gyengén megsózod mindkét oldalán és spenóttal, vagy csak krumplipürével adod asztalra.
2011. ápr. 7.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése